Knäppt bli deppad av solen

I bland är jag en tvärtom-människa. När våren kommer och ljuset återvänder, då andra får energi och blir glada – då blir jag lite smådeppad och trött.

Det är klart jag längtar förtvivlat efter värmen och solen. Men när allt väl anländer är det som att luften pyser ur mig. Att förlora en timme på grund av sommartiden tycker jag också känns i kroppen. Som tur är går det över snart. Och jag hoppas ju för mitt liv att solen är här för att stanna nu!

Det är dags att ge sig ut på en långpromenad innan jag ska jobba några timmar igen. Jag har fortfarande lite ont i äggstockarna och magen är allt jämt uppsvälld efter äggplocket. Speciellt när jag reser mig upp gör det ont. Är verkligen inte van att kroppen är begränsad så här långt efter plocket. Det är väl priset en får ta för många ägg. Helt ok. En promenad i solskenet och friska luften ska väl skrämma söndagsbluesen på flykt.

Annonser

8 thoughts on “Knäppt bli deppad av solen

  1. Känner igen det där så himla väl! Jag har alltid mått bra på hösten och blivit deppig på våren. Håller tummarna för er nu när du ruvar igen. Kram och massa pepp!

  2. Jag förstår precis! Jag är en sommar- och värmeälskare av rang. Känner egentligen att jag blivit född i fel land, alldeles för kallt här generellt. 😉
    Men jag kan ändå bli lite deppig av våren. Det blir så mycket press att man MÅSTE ut och njuta av värmen. Har man då en dålig dag och bara vill ligga under täcket mår man bättre sämre för att man får dåligt samvete att man inte utnyttjar det lilla solsken man får!

  3. Jag förstår precis! Det är som att solen ger förväntningar på en. Då ska man vara glad, passa på att göra saker, njuta av livet liksom. Det känns väldigt långt ifrån vissa dagar. Men för mig, gör det soliga vädret och att vi går mot våren, mig gradvis lite mer energifylld. Mörkret är verkligen tärande på sikt.

  4. Det är intressant, hur vårdepressioner helt kommit i skuggan av höstdepressionerna. Ändå läste jag en undersökning som visade just på att vårdepriessionerna är lika vanliga. Nu säger jag inte att du är deprimerad – bara att lyckan över att våren och solen kommer inte är oproblematisk för många.

    • Ja, helt rätt en hör ju alltid om ljusterapi mm, men mindre om det andra! Jag blir liksom nedstämd, som tur är inte deprimerad, men har en bekant som brukar drabbas av just det då här års.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s