Fler pratar IVF

Intressant. Tyvärr tror jag att det här är valfläsk och ogenomtänkt. Det handlar ju om mycket svårare saker än att fler män ska förbarma sig över ensamstående kvinnor och donera sperma. Typ en rad lagstiftningar som måste ändras i sånt fall.

Dessutom tycker jag att Centerpartiet blivit ett ganska obehagligt och paradoxalt parti, med superkomplex för att de inte har någon ideologisk grund. Därför anammar de nyliberalismen fullt ut och riskerar därför att falla ur riksdagen!

Bättre hade det varit om de stolt lyft sin historia med ”hands-on” bönder som fixade biffen. De hade inte tid att sitta och agitera filosofi på rökiga kaféer liksom.

Är det bara jag som tycker att IVF diskuteras och lyfts mer och mer just nu? Det är visserligen valår, men ändå.

Annonser

6 thoughts on “Fler pratar IVF

  1. Jag håller med! Betydligt mer nu. Fast å andra sidan så tror jag att jag lägger märke till det nu på ett annat sätt mot för ett år sedan, så det kanske bara är mina personlig glasögon som har ändrats…? Blev verkligt intresserad av artikeln du länkar till när jag kollade förstasidan på dn, men när jag sedan läste den blev jag lite besviken. Jag hade velat ha mer utförlig information om hur de tänkte sig IVF med vårdval. Men det är helt klart bra att det diskuteras!

  2. Dom pratade om detta på nyheterna i förra veckan också. Visst är det jättebra om man vill göra det ”lättare”, men ingenstans nämns det som jag kan tänka mig är ett STOOORT problem: Ev. spermadonator är INTE anonym. Jag fattar inte det där. I USA får dom välja (har jag för mig) och sen kan även barnet/föräldern via adoptionsbyrån komma i kontakt med donatorn, som då själv får välja att tillkännage sig själv.

    Okay, jag fattar att det finns många moraliska delar i detta och det orkar jag inte gå in på, men, kontentan är att jag tvivlar starkt på att särskilt många män i lilla landwt Sverige, kan tänka sig att donera utan anonymitet. Vilket såklart är jättetråkigt, men det är också där jag tror man behöver lägga krutet för att förenkla för alla inblandade.

    Summa sumarum så ska alla som vill, kunna få hjälp, tycker jag!

    • Jag vet inte vad jag tycker, det är väldigt komplicerat och framför allt är det sjukt viktigt att ingen människas frihet sker på bekostnad av någon annans. Tyvärr måste det nog finnas en gräns från statens sida, rent ekonomiskt. Men rent känslomässigt tycker jag också att alla ska få hjälp till barn förstås!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s