Viljan och orken – inte samma sak

Ingen utveckling på stickorna i dag. Ingen glad gubbe i går. Det blir nog senare ägglossningen den här gången.

Helt ok för mig – bara den kommer överhuvudtaget och på rätt dag. Det vill säga inte på söndag och inte på måndag! Tyvärr är det dag 13 och 14 i min cykel som sagt…

Ska försöka pallra mig ut på en löprunda nu. Som så många andra är jag inte ledig imorgon. Här sitter alltså jag i stan medan Han är i torpet. Lusten att göra någonting som är mer ansträngande än soffan och en bok är obefintlig.

Jag börja känna mig bättre i kroppen i alla fall, även om nacken har gjort ont den senaste tiden. Det är nog inte IVF-relaterat, utan beror nog snarare på jobbet.

Självklart vill jag att frysåterföringen ska bli av och visst vill jag göra vår sista landstingsfinansierade IVF-behandling. Gärna nu och på en gång om det hade varit möjligt.

Samtidigt tycker jag det är skönt att det faktiskt inte går förrän i augusti. Jag vill få slippa alla hormoner, väntan, längtan och nervositet. Det är helt underbart att få tillbaka sin kropp. Att få känna sig fysiskt stark igen. Samtidigt balanserar jag verkligen på gränsen för vad mitt psyke tolererar. Det går bra så länge jag inte tänker för mycket på framtiden. Jag upprepar mantrat ”det här kommer gå bra, allt blir bra, vi kommer lyckas till slut”.

Men efter tre IVF-er och en frysåterföring och allt vad det innebär har jag förstått att viljan och orken inte är samma sak.

Och ja. Jag erkänner. Om den här återföringen blir av och inte går vägen (fy fan, blir ledsen bara jag skriver detta). Då är jag tacksam över att jag slipper bita ihop, samla styrka och hoppa upp på hästen igen direkt efteråt.

Annonser

12 thoughts on “Viljan och orken – inte samma sak

  1. Jag känner igen mig så mycket, har viljan att göra detta och kommer att kämpa tills den dagen jag har nått mitt mål (!) fast ibland känner jag mig så trött och orklös, detta tar på krafterna (att bli besviken och den starka längtan). Jag försöker själv att inte tänka på framtiden och barn då jag får en stor klump i magen av rädsla att kanske inte lyckas, usch usch måste försöka tänka positivt! Håller tummarna och hoppas det är vår tur snart:) kramen

  2. Känner igen icke-arbetslusten… Sitter själv på ett ödsligt kontor i skrivande stund och jobbar (nja…). Kan bara hålla tummarna att det ska gå vägen så att du itne ska behöva bita ihop för ngåot annat än att ni ska bli föräldrar… Kram!

  3. Håller med! Om inte det försöket lyckas för oss så är jag nästan lite glad att kliniken har sommarstängt så att ingenting händer förrän i augusti. Om de hade haft öppet så vet jag att vi hade kört på som vanskligt men det är väldigt skönt att veta att semestern och sommaren kommer vara hormonfria. Om de nu inte blir fulla av graviditetshormoner för det godtar jag! 😉

  4. Hej!
    Nu kommenterar jag ett lite äldre inlägg men jag snubblade över din blogg och känner igen mig så mycket i det du skriver. Speciellt det där med brist på ork känner jag igen. Det måste vara läskigt att få ÄL på fel dag om kliniken inte har öppet på helgerna. Allt det här är stressande nog tycker jag. Vi ska börja vår femte behandling vilken dag som helst.

    • Hej Susanna, välkommen! Ja, den där outtömliga källan på ork som en inte har.. Spännande med behandlingen, lycka till och massa pepp : ) kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s