Jakten på saftsilen

Den här dagen har vi ägnat åt att leta efter en saftsil. Ungefär åtta affärer senare och två påsar onödiga grejer (bland annat ett digitalt graviditetstest med veckoindikator – har ju drömt om att få göra ett sådant och se ”gravid” och antalet veckor) hittar vi den äntligen.

Jag gör rabarbersaft för första gången och hoppas den kommer smaka gott. Vi har en del sociala tillställningar framför oss och jag tänker att en flaska hemgjord saft är en bra gå-bort-present. Själv skriver jag som en kratta, men har några vänner som förhoppningsvis ställer upp och textar etiketterna. Får muta med nykokt rabarbersaft… På måndag är det dags att använda silen.

Insikter under dagen: det blir ingen halvmara för mig och antagligen kommer jag bli avråd från att springa Tjejmilen också. Det går inte att få tillbaka anmälningsavgifterna, men vem bryr sig? Jag är ju äntligen gravid och planerar att vara det i åtta månader till. Det blir att köra på med gåstavarna, sedan kommer jag använda friskvårdsbidraget och börja med yoga.

 

Annonser

4 thoughts on “Jakten på saftsilen

  1. Loppen finns ju kvar nästa år också! Jag kokade rabarbersaft nyligen men den blev sådär. Har du något recept som är bra så länka gärna.

    • Nä, fick av svärmor, är superenkelt. 3 kg hackade rabarber, 5-6 citroner (ekologiska eller utan skal) häll kokande vatten över så det täcker. Låt stå i tre dagar och sila. Rör ner önskad mängd socker och häll upp i sterila flaskor (dvs kokade). Färdigt! Får se hur det blir, är inte färdig som sagt, men det luktar gott när en lyfter på locket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s