Vi drar till torpet

Vi har gått in i vecka 7. Jag mår fortfarande bra, inget illamående. Växtvärken gör sig fortfarande påmind, men nu är det inte lika jobbigt längre. Jag har fattat att mensen inte kommer. Det känns att något är på gång där inne och det är jättemysigt!

Det enda som känns lite halvjobbigt är att magen är upp och ner. Hemma kan jag ”lätta på trycket”, men på jobbet blir jag galen emellanåt. Magen svullnar upp och blir ännu bubbligare. Har aldrig haft problem med magen tidigare och varit som en klocka, så har det inte varit den senaste tiden kan jag säga…. Har läst att det här är ett ganska vanligt problem. Får prata med barnmorskan nästa vecka när jag ska på inskrivning (!)

Jag har tagit ledigt från jobbet och på fredag åker vi till torpet. Yey!  Äntligen, äntligen, äntligen får vi vara gravida i vårt paradis. Som vi har längtat!

 

Annonser

17 thoughts on “Vi drar till torpet

 1. Va härligt med lite ledighet och att få njuta av av er graviditet. 🙂 Jag känner dig inte, men jag är så himla glad för er skull! ❤ Det ger så mkt hopp! 🙂 Kram till dig!

 2. Låter underbart! Förutom magbubblet… Jag kan riktigt känna hur jag kommer att känna själv genom att läsa vad du skriver och som jag längtar!

 3. Här rullar det på fort:) kul att ni kan njuta och vara lyckliga nu i ert paradis! Tiden går fort, snart kan ni se er knodd på skärmen, åhh:) Glad sommar på er!

 4. Vi är med om samma resa som ni men vi har konstaterad manlig faktor. På våra 3 ivf-försök och 24 fina, mogna ägg har vi inte fått ett enda till frysen.. nu på vårt fjärde försök blev vi efter snart 4 års kämpande gravida!Gick in i vecka tolv i måndags och gjorde vårt andra VUL i tisdags för att säkerställa att graviditeten fortsatt fint.. vilken jävla käftsmäll!!! Livmodern har vuxit jättmkt, gravidhormonerna maxade men fostret dött. Totalt surrealistikt..ordet ”skendräktig” blev plötsligt applicerbart på människor! Nu följer vi er resa istället och håller tummar och tår för att er resa slutar lyckligare. En stor kram till alla tappra ivf:are som aldrig ger upp hoppet!!!

 5. Det kom faktiskt en tår när jag läste dina sista rader i detta inlägg. NI är så värda detta efter allt kämpande, du har mina tummar en lång tid framöver!

 6. Hoppas ni får trevligt och kan njuta av att vara i ert lilla paradis för första gången som gravida – av väldigt många gånger så klart!

  Det där med illamående är trots allt inget måste. Har inte haft det symtomet någon av mina två gånger som gravid. Magen däremot, kan säga som så här: Mannen är nu van vid att jag ”lättar på trycket”. Har även haft stora bekymmer med förstoppning (så pass att jag varit tvungen att medicinera), men det har lugnat sig en del nu.

  Håller tummarna för att det ska gå hela vägen för oss båda!

  Kram

  • Är jätteglad att slippa illamående. För mig är det tvärtom vad gäller magen, men tycker att det blivit bättre. Har börjat med knäckebröd på morgonen 🙂
   Jag skickar lite lugn över cyberspace, det kommer gå bra! Kram

 7. Känner väl igen magproblemen… Fick tyvärr inga vidare råd av barnmorskan mer än ”ät ofta och mindre, börja med en kivi på morgonen”. Dricka mycket ska hjälpa också – har inte själv märkt av någon speciell bättring med det. Nu hoppas jag att du får superråd som jag akn ta del av och få ordning på mig också!
  Så underbart för er att få vara gravida på torpet!! Hoppas att ni fick en underbar helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s