Trött, illamående – och lycklig

Blogghumöret har inte riktigt infunnit sig. För första gången sedan jag startade den här bloggen har jag på riktigt velat vara i den verkliga världen. Jag insuper den. Lever i den. Tillåter mig själv att känna den och vara en människa i den på nytt.

Jag är gravid på torpet

Jag är gravid och badar

Jag är gravid och träffar min familj

Jag är gravid och pratar i telefonen

Jag är gravid och kör bil

Det här låter verkligen helt vansinnigt!

Dagarna flyter i alla fall på. Den senaste veckan har jag ibland till och med ”glömt bort” att jag är – just gravid. När jag tycker att det är kämpigt på jobbet, tråkigt att inte ha semester eller varmt på bussen, påminner jag mig om att vi lyckats. Att jag är med vårt barn. Då försvinner tillvarons vassa kanter.

Jag har varit på inskrivning. En halvtimmes långt samtal, lite broschyrer och uppmaningar. Bland annat ska vi ta ställning till KUB-test tills nästa besök i augusti.

Det var drygt att förklara att vi gjort frysåterföring (FET) för barnmorskan i telefonen när jag skulle boka tiden. Människan hade verkligen inte en aning om vad det handlade om och ställde en del osmidiga frågor.

Det som gjorde mig mest förvånad var att hon drog så många förhastade slutsatser. Att jag var över 40 år, att jag gjort äggdonation, att jag haft upprepade missfall… Jag blev ganska paff faktiskt. Och när jag sa att jag skulle fylla 33 tog hon för givet att jag var i en samkönad relation.

Jag tror att personen var otroligt stressad och pressad. Det har nog inte undgått någon att det är kaos inom vården i flera städer, inte minst inom förlossnings- och mödravården. Hur som helst kändes det mycket bättre när jag väl kom dit.

Jag gillar deras policy om naturlig födsel så långt det är möjligt, hemtrevliga förlossningsrum med dubbelsäng och att allt är integrerat, både mödravård, förlossning och eftervård sker på samma ställe. Och är vi inskrivna hela vägen har vi också förtur till förlossningsplats.

Än så länge känns det förstås helt surrealistiskt att föda barn och att vi ska bli föräldrar. Vi längtar så tills VUL i augusti när vi förhoppningsvis får se en frisk och kry liten plutt. Det är ungefär så långt fram vi kan föreställa oss. Mödravårdscentral och var vi ska föda har liksom varit bestämt sedan typ två år tillbaka : )

Nu är jag i vecka 8 eller 7+4. Jag är dödstrött, kissnödig på nätterna och har djävulskt ont i brösten. Dessutom mår jag illa när det går för långt mellan måltiderna. Numera har jag alltid en frukt i väskan. Magen är fortfarande lite orolig, men har faktiskt blivit bättre efter att jag börjat dricka mer vatten. Visst känns det skitjobbigt emellanåt. Speciellt att vara trött och må illa, men samtidigt är jag glad för symptomen. Det visar ju att det faktiskt händer någonting där inne!

Till sist, ännu en gång ett stort hurra för efterlängtade Svante och bra jobbat Karin!

 

Annonser

7 thoughts on “Trött, illamående – och lycklig

  1. Då är du och jag lika unga (: och nästan gångna lika långt jag 7+6 (: jag skall ringa på måndag för inskrivning, minns sist hur jobbigt de va att förklara, men denna gången har jag fått ett papper att visa upp där de står att vi genomgått IVF. Jag har inte alls mått bra de två senaste dagarna ): så ikväll har jag gjort iordning kex så jag kan äta i sängen imon.
    Vi försökte oss även på att göra en brygd på ingefära men ingen höjdare,skall se om jag kan hitta nått bra recept kanel skall också hjälpa säger dom.

    • Verkar finnas en del knep mot illamående, jag har sån tur att jag klara mig bra om jag håller blodsockret någorlunda jämnt. Vi är verkligen ivf-systrar, jag följer din blogg! (Men ibland råkar jag klicka bort bloggar i min app)

  2. Skriv så mycket eller lite du vill! Det är underbart att ni lyckades nu, och jag blir glad för små uppdateringar – men du bestämmer. Jag håller tummarna för att tiden går fort till VUL och att allt ser bra ut då, men symtomen låter bra tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s