Bloggtorka och tomater

Vi skriver inte dagbok lyckliga dagar, var det någon författare som sa. Tror det är så för mig. Jag är en IVF-bloggare – inte en gravid-bloggare helt enkelt, även om jag kommer göra ett tappert försök.

Just nu händer det inte mycket. Magen är platt och dagarna bara går. Lite illamående hit och lite cravings dit, kissa på natten hit och ont i brösten dit… Tror skrivlusten kommer tillbaka när kroppen börjar förändras på riktigt. Nu går jag bara runt och ler och är allmänt tillfreds!

Nästa helg är det bröllopsfest. Vi har inte berättat för någon ännu, men hittills har det gått väldigt bra att inte dricka alkohol utan att någon påpekar det. Vi gör ingen stor affär av det och får jag ett glas i i handen dricker Han upp det. Hade svårt att hålla mig för skatt när vi var på 90-årskalas i helgen. Det blev tre (!) glas champagne för min stackars man. I rätt snabb takt dessutom. Han blev väldigt pratglad och fnissig, ha ha!

I morgon går jag in i vecka 11 eller 10+0. Nästa vecka är det äntligen dags för ultraljudet vi längtat efter så länge. Jag mår bra. Är lite piggare och mår inte illa längre, men brösten gör så ont i bland att jag nästan vill skrika rakt ut. Men det är bra. Jag tar det som ett tecken på att allt är bra där inne.

Nu ska jag njuta av min lediga dag, ta en powerwalk och sedan frossa i tomater, min första preggo-craving tror jag, kan äta hur många som helst. Jag lever faktiskt på tomater just nu!!

Annonser

19 thoughts on “Bloggtorka och tomater

  • Ha ha, vad kul, jag trodde inte jag skulle få sånt här! Tur att det är tomater och inte något onyttigt, för det här är helt omöjligt att stå emot ; )

 1. Låter bra, blogga när du känner för det. Är så peppad för mitt fet denna månaden om allt går bra (hoppas hoppas). Tusen tack för dina pepp inlägg:) kramen

 2. Hihi tomater var min farmors craving när hon väntade barn på femtiotalet 🙂
  Själv har jag ingen särskild craving, det känns lite trist :/

 3. Själv vräker jag i mig all möjlig fet mat: pizza, hamburgare och pasta har varit min kostcirkel dom senaste veckorna. Det är som att den feta maten tar bort det värsta av illamåendet. Har redan fått en irdentlig putmage men lyckas dölja den ganska bra under luftiga kläder. Skyller på min överstimulering istället för mitt frosseri, känns så mycket bättre då!:)

  • Oj vad olika det kan vara, det är precis lukten av sådan mat som får mig att vilja kräkas 🙂 all varm, osig och köttig mat skyr jag som pesten, ha ha!
   Men skit samma liksom, oavsett vad som blir, bara vi får en frisk unge tillslut!

 4. Makrill i tomatsås var det här! Lär i alla fall vara nyttigt. Men jag äter mest hela tiden och orkar inte göra så mycket så vi får se vart det barkar… Tänker att tröttheten borde ge med sig snart, värmen gör ju sitt till. Hur har du det med tröttheten nu?

 5. Så sant, så sant detta med blogg/skrivartorka i lyckliga tider. 🙂 Bara att njuta! 🙂 Jag har alltid skrivit dagbok, och främst när det hänt saker jag vill ventilera. Så ibland brukar jag tänka tillbaka om det bara hände tråkiga saker förut när jag läser mina gamla anteckningar! 😉 Men det roliga är att jag vet ju att jag tenderar att skriva när jag behöver få ur mig saker, därför blir jag både full i skratt och glad när jag nu läser mina dagböcker och hittar sidor där jag verkligen ”tvingat” mig själv och skriva även de dagar som var toppen och som ett komihåg på hur bra allt också var. 🙂 Blev så glad när jag såg ditt inlägg, roligt att ” höra lite ifrån dig”. Njut nu av bloggtorkan och av bebben i magen. 🙂 🙂

 6. Jag känner igen mig, skriver mest och bäst när jag är olycklig 😉 Har inte samma inspiration just nu men tror det har med sommar och värmen att göra också. Jag har inga cravings men gillar ALL mat och blir hungrig snabbare och lite otålig – måste ha mat genast som ett barn. Bra lösning på ditt ickedrickande, men kanske inte lika kul för mannen 😉 Vi är bjudna på bröllop i september men det är långt till dess och då har jag nog inga problem med att vara ärlig om jag får frågan plus att magen kanske syns lite. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s