Gravidyoga here I come!

Nu har jag anmält mig till gravid- och förlossningsyoga. Det kliar i hela kroppen och jag måste göra något mer än bara powerwalka! Magen är fortfarande liten och hanterbar, men flåset finns inte längre. Tänker att yoga blir utmärkt då.

Förlossningsförberedelser och boken ”Föda utan rädsla” ingår i kursen som håller på i 10 veckor. Har hört talas om boken, men inte kollat upp. Min största rädsla just nu är faktiskt inte förlossningen, utan att det här ska vara alldeles för flummigt och religiöst för min smak…

Det finns nämligen inget som provocerar mig mer just nu än folk som säger att allt är sååååå naturligt och att jag är någon sorts urmoder. Fuck off liksom.

Men självklart vill jag förbereda mig, och jag tror yoga och profylax med mera är hur bra som helst för det. Men tack som fan för sjukhus och den medicinska utvecklingen – och för att jag slipper föda barn i en koja med en barkbit mellan tänderna! (som någon sagt/skrivit)

Jag märker att jag tänker på förlossningen och graviditeten som med min löpning. Det är en utmaning. Något jag ska klara av så bra som möjligt (med Honom som stöd förstås). Jag vill optimera allt genom träning, kost och förberedelser. Tänker mig att jag kommer stå på startlinjen och frusta med adrenalinet pumpande när förlossningen börjar, som när jag springer lopp, ha ha!

Sedan är jag förstås inte dummare än att jag förstår att det antagligen inte alls kommer bli så. Men träningsmänniska som jag är, vet jag att mental inställning är grymt viktig hur som helst.

Jag kommer gå till kursen med öppet sinne. Sedan får jag ta till mig det som känns bra och släppa urmoders-snacket (om det kommer). Själva yogan ser jag verkligen fram emot!

Annonser

15 thoughts on “Gravidyoga here I come!

  1. Åh, vad roligt! Jag började google på gravidyoga i Göteborg redan första gången vi gjorde ivf. Det är en av sakerna jag ser väldigt mycket fram emot…jag vet inte riktigt varför men så är det!

    • Tror det kan bli jättemysigt med det meditativa, att komma i kontakt med barnet och det är ju bra träning, min farhåga är väl om det blir för mycket ”predikande”. Återkommer med rapport 🙂 kram

      • Haha, jag förstår din farhåga! Jag har ju yogat ganska mycket och har en mamma som undervisar i yoga så jag har mött alla varianter. De lite för ”predikande” blir ju bara löjliga och inte alls avslappnande. Jag hoppas du får en bra lärare!

  2. Kul med gravidyoga! Om den här graviditeten fortsätter så är det helt klart något jag skulle vilja pröva på. Bor dock i en mindre stad men ska genast googla och se om det finns nåt sånt här…

    🙂

  3. Jag går också på yoga 🙂 vi kör mycket avslappning och andning och sköna ställningar inför förlossningen som kan hjälpa till. Jag är nöjd 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s