Fantastiska nyheter!

En kvinna i Göteborg har fött barn med hjälp av en transplanterad livmoder. Hon är först i världen och nu fortsätter försöken med andra kvinnor. Så fantastiskt!

Tänk att lilla Sverige ligger i framkant när det gäller forskning om infertilitet och barnlöshet. Det här inger hopp för många par som längtar efter barn och idag är jag så oerhört tacksam för den hjälp vi fått.

Genom det hoppas jag också skänka framtidstro till alla er som fortfarande kämpar och längtar. Här sitter jag. Gravid i vecka 19+1. För oss tog det tre år. Fyra inseminationer. Tre IVF-behandlingar med hormoner. En utan återföring för att inget embryo klarade sig. Två frysåterföringar, där vi lyckades på den sista.

Det har varit så sjukt jävla jobbigt. Så vidrigt hemskt. Men vi är många som tar oss igenom det och som lyckas till slut. Just vår resa är inte riktigt slut än, men vi har alltid vågat tro på att det här kommer att gå bra. Varje gång det fladdrar till i magen påminns jag. Vi ÄR lyckligt lottade. Och det finns många, många vinstlotter kvar där ute i IVF-världen!

Våra resor ser alla olika ut. Men sorgen att inte kunna få barn är den samma och går inte att gradera och mäta.

Heja forskningen som bedrivs i Sverige och över hela jorden!

Annonser

14 thoughts on “Fantastiska nyheter!

  1. Väldigt bra och fint skrivet! ♥ Din blogg var en av de första jag läste och började följa när jag hoppade in i bloggvärlden. Att få följa alla er fantastiska tjejer och att få ha den här ventilen själv att få skriva av sig i, i både moll och dur, är verkligen nåt väldigt fint. Och heja Sverige och forskningen framåt! 🙂 Kram!

  2. Läste det igår med och det känns så bra att läsa. Ger ju många en möjlighet och chans som de annars inte skulle ha. Har med kämpat, 2,5 år ca och 4 försök, 2 färska och två frysta då vi lyckades på andra frysförsöket. Har vart en tung å jobbig resa men nu sitter jag här i v 30 med en livlig liten plutt i magen som gör sig påmind. Är också väldigt glad för er skull å följer er resa.

  3. Heja heja!! Verkligen fint skrivet till alla som fortfarande kämpar, vi behöver peppa och ge varandra hopp. Är otroligt tacksam för vårt plus och sitter själv i väntrummet hos barnmorskan- bara en sån grej!! Ge inte upp hoppet alla ni som kämpar:) OCH heja Sveriges forskning!

  4. Det är så ofantligt häftigt!! Säger som Ebba – vetenskap är coolt. Men vill oxå tillägga att kroppen är cool! Tänk vad den kan göra… Wow.

    Jag är så himla glad för er skull 💜
    Kram

  5. Så underbart att läsa!!! Vi ska sätta in ”ett fryst” på onsdag (andra insättningen) i min normala cykel. Är såå nervös. Hoppas hoppas hoppas….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s