Vem är det där inne?

IMG_2985Här sitter jag och är ganska mycket jättegravid. Bland tidningar, böcker och datorn. Magen i vädret. Har inte kommit längre än till mjukisbyxor, mitt enda rena linne (som täcker halva magen ungefär) och morgonrocken.

I går hade jag massa kompishänder på magen. Vi hade middag och spelkväll. Grynet vevade runt som vanligt. Hen har sin prime time på kvällen mellan typ 21 och 23 samt på förmiddagen vid lunch.

Fascinationen gick inte att ta miste på i alla fall! Grynet ställde verkligen upp för kompisskaran. Jag vet inte vad de är för kroppsdelar, men tror att det är fötterna och knäna som liksom deformerar hela magen när hen flyttar på sig och sträcker ut. DET GÅR ATT TA TAG I SAKER. Känns supermärkligt!

Tankarna maler idag. Vem är bebisen där inne? Hur kommer det bli när hen är här hos oss? Enligt appen är ”Grynet”  (det var ju ett tag sedan hen var så liten) nu mellan 48-51 centimeter och väger runt 3,39 kilo. Framför allt är hen redo att lämna tillvaron i livmodern.

Det är sexdagar kvar till beräknad förlossning. Något som inte betyder ett smack! Som Lycka skriver är det knappt 5 procent som föder på bf, men tydligen desto fler (runt 70 procent) som föder plus/minus tre dagar om bf. Undrar när det är dags för mig?

Annonser

11 tankar om “Vem är det där inne?

 1. Jag tror du föder på fredag eller lördag! Inleder nästa helg stort liksom ☺ vilka bra tider din bebis valt att vara aktiv på, det sägs att de behåller den rytmen den första tiden utanför livmodern. Min bebis är som mest aktiv vid midnatt och tidig morgon, typ vid 05. Nattuggla som sin storasyster antagligen. Jag är ingen nattuggla ska tilläggas, haha!

  • Hi hi, spännande, vi kanske kommer föda samtidigt till och med!
   Det är först nu på slutet som jag lyckats hitta ett aktivitetsmönster. En kan ju alltid hoppas att det håller i sig, innan tycker jag att den härjat på dygnet runt 😄
   håller tummarna för att du får en sjusovare till bebis, hi hi!
   Kram

 2. Det är ju så spännande där på slutet! Vi moderna människor som är vana att kunna bestämma så mycket får bara vänta och se. 🙂 Hoppas att det är dags snart och att det går så smidigt det kan!

 3. Åhh vad spännande, tänk och bara gå och vänta nu och det kan vara dags när som. Vilken grej! Hoppas det går bra för er och att allt går så smidigt det kan gå:) Har ni funderat lite på namn:) Blir så sugen på att också snart få träffa vårt mirakel, tänkt att de har tillsammans med oss gått igenom denna resa, från frys till min famn! Så häftigt och så underbart fantastiskt! ❤

  • Åh vad fint skrivet, ”från frys till famn”❤️ namn är ett aber för oss just nu, vi har verkligen inte bestämt oss, haha! Hoppas att det ger sig självt när vi ser barnet 😄 tack för pepp! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s