Sötdöd och lite misströstan

Visst har Grynet sjunkit ner en bra bit, men huvudet är fortfarande något ruckbart. INTE fixerat alltså. Suck!

Nu ska jag sluta vara så fixerad vid fixering. Det betyder ingenting säger min underbara barnmorska. Tydligen finns det gott om plats där nere och det bådar ju gott inför förlossningen, menar hon. Ska dock inte sticka under stol med att jag känner lite misströstan!

En remiss är skickad för ultraljud och om ingen bebis kommit på måndag är det dags att ringa för att få tid. När en går en vecka över tiden görs det ett ultraljud för att kolla bland annat mängden fostervatten, navelsträngen och barnets storlek. Det kommer avgöra när och om det blir igångsättning eller inte.

Just nu är jag mest rädd för att behöva knapra abortpiller och få massa konstiga preparat rätt in i blodet för att starta förlossningen…

Än är vi dock inte där. Grynet har ju – som det ser ut nu – två veckor på sig att komma ut självmant. Allt annat såg superbra ut som vanligt.

I dag kunde han höra hjärtljuden genom tratten : ) ville dö sötdöden när jag såg honom stå där böjd som en liten räka och lyssna andaktsfullt.

Kom ut nu Grynet. Vi vill träffa dig!

16 tankar på “Sötdöd och lite misströstan

  1. Vad spännande nära ni är nu 🙂 Nog för att ultraljudet förstås var häftigt på sitt vis men jag tyckte det nästan var ännu mäktigare att få höra hjärtljuden! Önskar jag hade grejer hemma så man kunde få höra hjärtljud varje kväll. Jättemysigt ju 🙂

    • Ja, det är ju helt fantastiskt och visst vore det! Men vår bebis gillar verkligen inte dopplern, den blir verkligen sur och börjar alltid veva runt som en galning så att hjärtat slår fortare 😊

      Nu längtar vi verkligen tills bebis kommer ut vill jag lova 😉 kram

  2. Det är ju trots allt ovanligt att det blir igångsättning. Sen finns det många sätt att starta förlossningen beroende på hur mogen tappen är. Misströsta ej – jag tror att grynet kommer av sig själv inom två veckor!

  3. Förstår att du inte vill bli igångsatt fast har också hört de bebisar som har fixerat sig precis innan förlossning, alltså väldigt sent. Behöver inte betyda något ännu. Grynet har ju lite tid på sig och jag tror inte det dröjer länge förrens ni måste åka in:) Hoppas hoppas!😊

  4. Det där med att dom ska vara fixerade säger inte så mycket. Min bm sa att vissa fixerar sig bara några timmar före förlossningen.

    Jag håller tummarna att det sätter igång snart! Kikar nyfiket in varje dag för att se om något hänt.

    Toi toi toi!

Lämna en kommentar