Bebislycka i torpet

Nu har min älskade lille bebis lärt sig att sova bättre. Jag har till och med lyckats planera och förbereda odlingarna på torpet! Tomaterna och paprikan spirar i fönstret här hemma i stan, gurka har jag satt direkt i pallkragen (får bära eller brista) och nu är det hög tid att förodla alla olika ärtor, broccoli, grönkål mm. Puh. Så här sen har jag aldrig varit, he he! Nu när Skatten är här satsar jag mest på lättodlat. Ärtor och gurka har fått mer plats i kragarna i år. Hittade armeringsjärn hos svärföräldrarna som ska agera spaljé. Kommer bli jättefint med den rödbruna rosten mot det gröna prunkande!

Vi kommer snart flytta ner till torpet för sommaren nu. Vi väntar bara på att Han ska jobba klart. Det blir en kombination av föräldradagar och semester för honom. resultatet blir många härliga veckor på vår favoritplats med vår lilla favvoskrutt!

Han har börjat le och jollra nu. Våra hjärtan sprängs av kärlek när han fångar en med blicken och hela ansiktet lyser! Trots att han ibland har båda dregel och kräks runt munnen kan jag inte låta bli att pussa honom hur många gånger som helst. På morgonen ligger vi oftast och ”pratar” en stund innan vi går upp. Vi älskar fortfarande att ligga nära, hud mot hud, under täcket och mysa!

Efter som amningen går mycket bättre nu har vi nästan helt slutat med ersättningen. Äntligen är det mysigt att amma och något som jag gärna gör ofta och länge. Tycker inte det gör något att amningen tar tid. Visst är lägenheten ostädad, det ligger nerkissade kläder, våtservetter, blöjor, amningskupor, allehanda annan smutsig tvätt, räkningar, tidningar, böcker, koppar, glas, tepåsar och you name it – över allt.Det är damm i hörnen och kladd på köksgolvet. Tidigare hade vi förstås tagit tag i städningen för länge sedan, men nu känns det liksom som det kvittar. Vi har ju andra – viktigare – saker att ägna oss åt nu : )

Vi är ofta trötta, hinner knappt ge varandra en kram nu för tiden och brukar på vår höjd hålla varandra i handen över babynestet innan vi somnar. Men försiktigt, försiktigt, så vi inte väcker den lilla människan där i. Vår bebis. Vår underbara varma, svettiga, kletiga och helt fantastiska bebis!

Under dessa åtta veckor (precis i dag) har precis allt förändrats. Och det tackar vi för. Det har vi ju längtat efter så länge. Här sitter jag med bebiskräks i håret och på byxorna – och ingen är lyckligare än jag just nu! Klockan är tolv jag har till och med lyckats borsta tänderna och klä på mig innan lunch.

Tjoho!

Annonser

21 thoughts on “Bebislycka i torpet

 1. Vilken lycka! Är helt underbart att läsa om ert nya liv. Tänk att det redan har gått två månader, usch vad tiden går fort! Vår bebis är snart tre veckor och det har gått i rasande fart. Här är det också saker överallt men det har vi inte tid med just nu. Att ligga och snusa på vår bebis är mycket roligare:) All lycka till er! Kramen❤

 2. Åh! Jag längtar efter att inte bry mig om att det är stökigt eller om jag har bebiskräks i håret 😉

  Och vad duktig du är med odlandet!

 3. Myyyyys! Bra jobbat med odlandet! Här har vi grävt men inte sått nånting alls än, men det får liksom bli vad det blir. Så mycket som är viktigare (typ sova middag tätt intill Svante). Kram!

  • Ja precis så och det är aldrig försent att kasta ner lite frön i jorden, det jobbigaste är ju att förbereda, gräva och gödsla ju, bra jobbat tillbaka! Gödningstips är nässelvatten. sköter sig själv, bara att plocka och hälla vatten över. ställ långt från huset, det luktar skunk : ) kram

 4. Underbart! Tänk att ni äntligen är där, på andra sidan. Så väl värda all den lyckan!
  Vi räknar ner tills vår filur beräknas vara här & drömmer om att kunna odla tills nästa år (när trädgården inte är en lerhög och gräsmattan faktiskt finns där!).
  //Micha ( som var Ia på http://www.manniskovalplangtan.blogg.se)

   • 32+4 idag så det är en stund kvar tills den lill* får titta ut! Men vi har ingen brådska, det är lite saker som ska klaras av innan han/hon kommer så ingen panik än! Kram

 5. Haha, härlig beskrivning av det kaos man lever i. Men som liksom får vara just ett kaos. För vad spelar det för roll? Ha en fantastisk sommar i ert torp med er lilla kille! ❤️

 6. Fint att läsa. Dina ord är min tröst. Hoppas på bättre lycka framöver för vår del. Läste upp texten om när du hängde upp små tvättade kläder på tork för min man härom dagen. Grät några tårar men kände ändå ett visst mått av hopp.

  • Åh fina du, det glädjer mig! Vet ju för väl hur det känns att vara där du är, och jag är bara ett av många exempel där det faktiskt slutar lyckligt, håll ut! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s