Potträning i paradiset

Nu räknar vi dagarna tills det är dags att lämna stan. Snart flyttar vi till torpet. Vi har nio härliga veckor tillsammans i vårt lilla paradis. Vill bara dit NU och njuta med min lilla familj!

Ett spännande sommarprojekt vi planerat in är potträning. Vi kommer använda tygblöjor så att vår skatt ska känna att det faktiskt blir både kletigt och blött i baken 🙂 Har redan börjat förbereda genom att försöka lista ut hur han beter sig när han ska kissa och bajsa. Det är jättesvårt. Försöker också sätta honom över handfatet på morgonen och efter matning. Det funkar ibland och har sparat några blöjor iaf!

Nu ska jag bara hitta en bra potta som ska fungera för barn som inte kan sitta ännu. Jag hade tänkt den här från baby björn. Tar tacksamt emot tips – både på pottor och potträning för snart fyramånaders bebisar!

Och jäklar vad underbart det är i bloggosfären! Massa preggos! Rena rama baby boomen kommer det bli, yey!

Annonser

9 thoughts on “Potträning i paradiset

 1. Vi har en orange med vit insats från ok baby, kostar halva vad baby Björn kostar. Vår lilla kan inte sitta på den själv än, men det funkar med en hel del stöd. Hon har kissat på den tre gånger!!! Mycket stolta föräldrar när det funkar! Vi pottar henne typ efter mat och sömn, men har inte lyckats vara särskilt konsekventa.. Lycka till, låter härligt med sju veckor i paradiset!

  • Tack för tips, den pottan blir det! Det är jättesvårt att orka vara konsekvent, tänker att det blir viktigare när de är äldre och att lite träning är bättre än ingenting, ni verkar ha kommit en bra bit iaf 😊 kram

 2. När han sen kan sitta kan jag verkligen rekommendera toasits. Praktiskt att slippa göra rent en potta. Vi har kört rutin efter sömn och mat sen lillan var 6 månader och ofta kommer det nånting någon gång per dag iaf. 🙂

  • Ah det låter verkligen som en bra idé 😉 har försökt att hålla honom över toan nu också, men det blir så oskön arbetsställning, eftersom det ofta tar ett tag innan det kommer något 😄 kram

 3. Potträna vid 4 månader?????? Varför inte bara njuta av bebistiden. Mina har blivit torra vid 2,5 år. På en vecka, utan EC eller pottning som bebis.

  • Hej, bra jobbat med dina barn, blir jätteimpad!
   För mig handlar tidig potträning om att spara både pengar och miljö, sedan tycker jag att potträning är ett sätt att lära känna sitt barn också, det handlar om att ha full uppmärksamhet för att lista ut hur han beter sig när han ska kissa och bajsa. Riktigt kul faktiskt och absolut inget vi gör på blodigt allvar 😉 vi har längtat och kämpat alldeles för länge för att glömma bort att njuta av vår älskade bebis!

   • Ja, ni behöver då inte ägna tid på att lära er kiss-och bajssignaler om ni inte vill. Det brukar inte vara några problem att få dem torra när det är dags – Cold Turkey så att säga. Det där med miljön är å andra sidan klokt 🙂

  • Det är ju inte potträning i den klassiska bemärkelsen. Och läser man på lite finns det många fördelar, därför rekommenderar ju även BVC bebis på pottan/EC nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s