Okrossbart

I dag för ett år sedan. Det där två rosa strecken på graviditetstestet. Äntligen fanns de. Total eufori. 41 veckor senare kom han. Efter nio timmars förlossning.

Han har precis somnat i min famn. Den där mjuka barnkroppen. Alldeles blöt av svett när jag plockar upp honom på natten gnällandes efter mat. Målmedvetet söker han sig till mig och borrar sig tätt intill. Han tar sin lilla hand och sträcker upp den. Placerar den på mitt bröst ovanpå hjärtat. Där ligger jag i mörkret och känner mig hel. Fullständig. Komplett. Total.

Jag är oskadd. Välbehållen. Eller kanske är jag lagad?

Total eufori. Det mest fantastiska och underbara. Det är att få lära känna sitt barn. Att få se honom le för första gången, skratta för första gången, att få se honom vända sig från mage till rygg, att få höra honom jollra, att få låta honom undersöka mitt ansikte med sina små händer. Att få snusa honom på huvudet så att det fjuniga håret kittlar i näsan. Känna doften som, enligt mig, påminner om gräddkola.

Men också att få vara trött av för lite sömn, att få lunka omkring med en otröstlig bebis med kräks i håret. Att försiktigt få klä av honom koftan efter bilturen hem från mormor, att få sucka när det misslyckas. Att tillsammans med sin älskade få pusta ut i soffan efter att äntligen lyckats söva en förkyld och nyvaccinerad bebis.

Total eufori. Det mest fantastiska och underbara. Det är att få älska en liten, liten människa så att det gör ont. Det är att få vara en familj.

Jag längtar redan. Jag hoppas så att vi kan få utöka den. Men just nu tänker jag bara vara odelat lycklig!

IMG_3970

Annonser

21 tankar om “Okrossbart

 1. Åh!! Så fint du beskriver känslan. Nu längtar jag ännu mer efter vår lilltjej ❤ Vecka 39 nu, det är nära!!!!

 2. Fantastiskt!

  Jag längtar efter detsamma. Hoppas också få känna mig lagad. Efter år av ofrivillig barnlöshet är man trasig. Sakta börjar sorgen ersättas över glädje att äntligen lyckas.

  • Stort grattis och heja dig! 😄
   Det är ju olika hur vi känner, men för mig har sorgen bleknat bort, även om jag aldrig kommer glömma bort hur överjävligt det är att vara ofrivilligt barnlös! Kanske kommer allt tillbaka den dagen vi vill få ett syskon. Därför vill jag passa på att njuta av och älska vårt lilla ❤️ nu 😊

 3. Får väl uppdatera med att berätta att vår lilla tjej kom den 11 juli, i vecka 39+5! Det gick väldigt snabbt allting, öppnade mig 9 cm på 3 timmar! Var fullt öppen när vi kom in så det fanns ingen tid för bedövning… Två timmar senare föddes hon, Alicia ❤

  Nu kämpar vi på med amning, byta blöjor, sömnbrist och försöka få allt att funka. Det som är lite jobbigt är att jag känner mig lite deprimerad 😦 Kanske är det alla år av jobbigheter som kommer ikapp nu när vi lyckats. Hoppas det inte är en riktig förlossningsdepression bara… Vill kunna vara glad och njuta av vår lilla perfekta bebis. Har tid hos BVC imorgon. Stor kram!!

 4. Tack, det är mycket mycket bättre! ❤ Var nog fortfarande hormoner som spökade. Min lilla Alicia blir 8 veckor nu på lördag, och rutinerna har satt sig lite mer. Har pratat en del med vår BVC-sköterska om allt det här, känns skönt ändå att ventilera. Men någon depression har jagbinte åkt på än så länge! Kärleken till lilla A bara växer 🙂 Tror det finns en del gammalt att bearbeta nu när infertilitetsresan faktiskt är slut och ett helt nytt liv har börjat! Har ju liksom aldrig tänkt så långt, och nu är bebis här! ❤ Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s