Hej på dig existenskris!

Idag får vi knappt plats inomhus. Vardagsrummet är belamrat med tvätt. Tur att dagen bjuder på sprött och sprakande höstväder. Bara att baxa ut skruttet och mig själv. Just nu har han lyckats åla sig in mellan två tvättställningar, men han får hållas. Jakten börjar inte riktigt än…

Jag vill skriva hur jag mår och vad jag känner, nu när jag är mamma. Det är förvånansvärt svårt att beskriva de känslorna. Kanske för att det ligger så mycket prestige och tabun i den rollen? Det känns ändå som, att den jag var för lite mer än sju månader sedan, är så himla långt borta. Hon bor någonstans i ett särskilt fint rum i själen. Men jag behöver henne inte. Hon kan inte tillföra något längre.

Jag är lugnare. Jag är gladare. Jag är lycklig. Jag är nöjd. För det mesta. Även om sömnbristen gör att jag ibland känner mig färdig för graven, är det som att det mesta som är jobbigt inte får lika vassa kanter. Det räcker med att skruttet tjuter av skratt och kastar sig i mina armar för att allt ska kännas bra igen.

Fast nu har det liksom hänt något. Det gnager och gnager i mig…

Har hört om det här. Att vi får andra perspektiv under graviditeten och att vi får tid att tänka igenom våra liv och livsval under föräldraledigheten. Nu hade den processen börjat redan innan vi fick barn, men det har liksom blivit så klart och tydligt nu. Jag vill nog inte bo i en stad längre, jag vill inte bo i lägenhet, jag vill inte jobba med det jag gör längre, jag vill ha mer tid för familj och äventyr!

Det är snart dags för mig att börja jobba igen. Planen är nio månader var med skruttet – till att börja med. Det är något som jag absolut vill hålla fast vid. Jag skulle aldrig ta ifrån min man lyckan att få vara hemma med vår efterlängtade lilla skrutt. Därför vill jag absolut inte börja äventyra inkomster och allt just nu.. Fast jag vill ju byta liv.

Hur som helst har vi en jättestor elefant i rummet. Ingen av oss har orkat vara den som sätter ner foten och påtalar det vi båda tänker på.

Ska vi flytta till torpet nu? Vi skulle kunna leva mycket billigare där. Bli självförsörjande på grönsaker, potatis mm. Jag skulle kunna göra verklighet av mina bokplaner? Kanske skulle jag kunna plugga igen? Han också kanske? Vi kanske skulle starta ett företag? Kanske ska jag ändå frilansa? Jag kanske ska go public med mitt bloggande? Tänk om vi kunde få fler barn? ❤

Det pirrar så mycket i kroppen när jag tänker på allt det här! Är vi färdiga med storstaden – i alla fall för ett tag? 🙂

Vad ska vi göra? Satsa? Vänta?

Annonser

4 thoughts on “Hej på dig existenskris!

  1. Ja, snacka om att man får andra perspektiv när man får barn. På både väntade och oväntade sätt. Det låter mysigt att bo i ett torp. 🙂

    • Det har ju varit en dröm ganska länge, men nu är det som att jag inte fattar varför jag tyckt att vissa grejer är så viktiga och oumbärliga och svåra… Bara vi har hälsan så är ju allt möjligt 😉 kram och hoppas allt är fint med dig och familjen!

  2. Åh, klart ku ska flytta om ni båda vill det! Å satsa på att göra det ni verkligen vill.
    Nu bor ju vi redan på landet,strax utanför stan & vi har vetat länge att vi vill bo så här men hur fantastsikt är det inte för ett (eller flera) barn att få växa upp med närhet till skogen (inte en park itan riktig skog) & möjlighet att ha djur om man vill det, utöver alla andra fördelar som du redan nämnt några av. Men satsa, våga, om ni båda är med på det. Inte vill man ångra sig om 30 år & det är sällan man ångrar att man testade.
    Å visst är det fantastiskt hur alla känslor blivit mer trubbiga sedan de små liven kom, jag känner igen mig i det också!

    • Åh vilken härlig pepp, blir superglad 🙂 det finns ju inget bättre än att ha skogen och naturen nära, vi stortrivs ju i vårt torp – men samtidigt är det så jättemycket praktiskt som måste ordnas, men vi har redan börjat dra i trådarna, så snart kanske vi gör er sällskap på landet 🙂 🙂 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s